2014. március 30., vasárnap

megint szappan főző nap volt

Chilis csokis szappan: 
Egyszer vásároltam ilyen típusú szappant és imádtam vele fürödni. Gondoltam alkotok valami hasonlót. Persze az eredeti a legjobb.... :) Van még mit tanulnom, pl. a két féle szappant hogyan kell összekeverni... Így elég furák lettek a minták :) A két kép amúgy egy szappan két oldala!


Szén szappanom:
Gondoltam mindent beleteszek ami jó az arc tisztítására. Nagyon gazdag szappan lett. A illata levendula lenne, de van a masszában (Neem olaj) egy olaj, aminek annyira erős az illata, hogy elnyomta a levendulát. Remélem a hatása is ennyire erős lesz.


Azért készítek ékszereket is, habár csak apróságokat, de remélem arról is fogok hamarosan képet hozni. 

2014. március 15., szombat

volt egyszer egy szappan....

.....majd egy másik kipróbálása következett, és egy másik....:)

Már régóta érdekelt a szappanfőzés rejtelmei, és mire észbe kaptam, már a recepteket írtam... Nagyon egyszerűen lehet egy-egy szappant elkészíteni, mégis nagyon izgalmas egy tudomány ez. Mit is tegyek a szappanba? Mire jó ez+az, no meg milyen színe legyen, és az illat se utolsó. Egyszóval most nagyon megragadott ez a "főzés" . 

 rózsaszín agyagos kecsketejes szappan

 mézes kecsketejes szappan

 mandulaolajos rózsaszínagyagos szappan

bécsi kávés szappan

szőlőmagolajos szappan


Mostanában egyre kevesebb időm marad az ékszerek készítésére, és ami megfűzök, arról meg nem készült fotó. Sajnos így nem is tudok mindent megmutatni. De igyekszem azokról is bejegyzést írni!