2014. július 29., kedd

bécsi kávé fahéjjal



Egy kicsit lespóroltam a "tejszínhabot"...úgy tűnik. Viszont isteni illata van a szappannak! Igazi kávé illatú, jó kis ébresztő lesz a reggeli zuhanyzáskor.

összetevők: kecsketej, főzött kávé, olívaolaj, kakaóvaj, ricinus, napraforgó, napraforgó olaj, avokádóolaj, mandulaolaj, pálmaolaj, sheavaj, fahéj illóolaj, plusz színezőként egy kis csokoládé természetesen, tetejére díszítésként őrölt fahéj

Olajokban nagyon gazdag szappan, remélem a hatása is ennyire szuper lesz!

2014. július 15., kedd

foltos szappan

Ez a szappan eredendően csíkos lenne...de csak lenne, ha pl. a csokis réteg nem lett volna nehezebb...a rózsaszín agyagos pedig picit folyósabb...:) szóval így sikerült ez a kavalkád. Nagyon jó illata van szerintem. Nem mindennapi ez az illó: csampa illóolaj. Eléggé erős, így csak épp, hogy löttyintettem, de így is messziről érezni az illatát. Persze érezni még a csokoládé finom illatát is! Maradt még egy pici darab csoki a múltkori chilis csokisból, gondoltam ebben a szappanban a helye.
Nagyon kíváncsi leszek milyen lesz ez a szappan, nekem nagyon tetszik! Igaz a forma most se jött össze, de hát ez van.......

A recept egyébként a kedvenc rózsaszínagyagos szappanom receptje.

Összetevők: kecsketej, lúg, sheavaj, kakaóvaj, kókusz olaj, olívaolaj, szőlőmagolaj, jojoba olaj extra ápolóként, zöld agyag, rózsaszínagyag, csokoládé, csampa illóolaj


2014. július 3., csütörtök

csokis-chilis szappan


Ilyen szappant már készítettem korábban. Olyan nagy sikere volt, hogy ismétlést kívánt. Sokkal jobban sikerült a kivitelezés, mint az első próbálkozásnál. Olyan jó frissítő ez a szappan. A meleg nyári napokon igazi megváltás egy ilyen fürdő. :)

az első csokis szappan

A fotózás valamiért csalóka lett. Kicsit fehéres lett a szappan a fotó szerint, pedig a valóságban egyáltalán nem az.

2014. július 1., kedd

Parajdi sószappan

Készítettem próbaként só szappant. Az előző szappan készítésekor egy kevés masszát félretettem, hogy tényleg csak egy pár darab só szappan készüljön.
Hatása: arcápolásra, száraz és zsíros, pattanásos bőrre egyaránt. Egyes bőrbetegségeknél rendkívül hatásos segítség a sószappan használata! Pl.: ekcéma, allergia, gomba, fertőzés, pikkelysömör, herpesz. Szőrtüszőgyulladás kezelésére tökéletes.

Összetevők: az előző bejegyzésben olvashatsz róla. Illatmentes.