2014. szeptember 29., hétfő

csipke és a teamécses






Ugye milyen szépek ezek a mécses tartók??? Annyira örülök neki, hogy elkészültek. A kerti partynál nagyon-nagyon jól jött. Igazi hangulatot varázsoltak a csipkés mécsestartók a lampionokkal... :) (Erről így összességében nem készült fotó.) Nem kell hozzá egyéb, csak olyan duncos üveg, amit úgyse lehet felhasználni lekvár tárolására, mert pl. nem csavaros a teteje, vagy csak nagyon jó a formája. Kell keresni hozzá csipke szalagot (én a méteres boltba vettem) ill.  szükséges még a decoupage ragasztó. Ja és még lehet díszíteni madzaggal, vagy fa szívecskés gombbal (kreatív hobby bolt), stb.

Fogok hozni még több féle tárgyat is. Bár a szabadidőm nagy részét szappanok töltik ki, azért mást is készítek! :)

2014. szeptember 28., vasárnap

Mákos fahéjas




Egyszer már készítettem mákos szappant, és most újra nekiálltam. Kitaláltam, hogy most egy kis illatot is adok a masszának. Az egyik kedvenc illó olajam tettem bele a fahéjat. De azt nem tudtam, hogy a fahéj ilyen színt ad. Mikor megláttam, hogy a massza egyre csak sárgul, majd narancsos színbe úszik...megijjedtem :). Már csak mosolygok az eseten. Nagyon kellemes illata van, várom már, hogy használni is lehessen. Az elkészítés óta már eltelt pár hét, és az élénk szín alább hagyott. Egy kicsit már barnásabb a szín... :)

A recept ugyanaz maradt, mint az előző szappané, csak ugye egy kis fahéjat tettem még bele...

2014. szeptember 14., vasárnap

Zöld teás - szőlőmagolajos szappan


összetevők: erős zöld tea, mandulaolaj, kakaóvaj, sok-sok szőlőmagolaj, olívaolaj, földimogyoró-olaj, sheavaj, kókuszolaj, és egy pici zöld agyag.

Nem jellemző rám, hogy kecsketej mentes szappant készítsek. De most mégis kipróbáltam. Nagy kedvencem a zöld tea, így gondoltam kipróbálom a szappanba is. Jó erős főzetet készítettem, hogy a tea illatát - hatását is élvezhessük. Amellett, hogy a zöld teának számos jótékony hatása van fogyasztáskor, úgy a bőrön kifejtett hatása sem mellékes. Bőrön használva pórusösszehúzó, gyulladáscsökkentő és még a bőr zsírosságát is szabályozza. Nem tudom miért lett keretes a szappan színe, de így is tetszik...

A minap megérkezett a várva várt szappannyomdám. A készítője Anikó. Nagyon-nagyon köszönöm, azt hiszem sok szappanon fogod viszontlátni! :)